• Посилання скопійовано

Імпортована сировина для виготовлення алкоголю не звільняється від оподаткування акцизом

ДФСУ вважає, що звільнення від акцизного податку за пп. 213.3.6 ПКУ не поширюється на операції з імпортування алкогольних напоїв, бо такі напої не відповідають ДСТУ

Імпортована сировина для виготовлення алкоголю не звільняється від оподаткування акцизом

ДФСУ у листі від 27.09.2016 р. №31688/7/99-99-12-01-02-17 розглянуло питання щодо можливості використання імпортованої підакцизної продукції, яка класифікується згідно з УКТ ЗЕД у товарній позиції 2208, як сировини для виготовлення та розливу алкогольних напоїв на виробничих потужностях підприємств та звільнення від оподаткування акцизним податком при її ввезенні на митну територію України.

Податківці зазначили, що вимоги ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови» поширюються на напої лікеро-горілчані міцністю від 1,2% до 60%, виготовлені змішуванням спирту етилового ректифікованого з напівфабрикатами, інгредієнтами та підготовленою водою, насичені чи ненасичені діоксином вуглецю (для слабоалкогольних напоїв), призначені для реалізації як на внутрішньому ринку, так і для експорту.

Таким чином, використання алкогольних напоїв, які класифікуються у товарній позиції 2208 згідно з УКТ ЗЕД, як сировини для виготовлення та розливу алкогольних напоїв чинним законодавством не передбачено. Отже, звільнення від оподаткування акцизним податком, передбачене підпунктом 213.3.6 ПКУ, не поширюється на операції з імпортування алкогольних напоїв.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»