• Посилання скопійовано

Акцизні марки старого зразка застосовуються до їх повного використання

Податківці розповіли, чи можна застосовувати марки акцизного податку старого зразка. З'ясуємо деталі

Акцизні марки старого зразка застосовуються до їх повного використання

Ми вже повідомляли, що з 1 липня змінюються зразки акцизних марок для тютюнових виробів. Про це читайте тут>> 

А ДФС у Тернопільській області надала загальне роз’яснення щодо застосування старих марок.

Зокрема,  при зміні зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка застосовуються у виробництві алкогольних напоїв та тютюнових виробів до їх повного використання, а марковані такими марками алкогольні напої та тютюнові вироби знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

Тож відповідальності за використання старого зразка марок у торгівців алкоголю та тютюну не буде.

 

Від редакції:

За порушення порядку маркування можуть оштрафувати! 

Наразі за торгівлю без марок чекатиме адмінштраф та фінансова відповідальність. Зокрема, роздрібна або оптова торгівля (включаючи імпорт або експорт) алкогольними або тютюновими виробами без марок акцизного збору чи з підробленими марками тягне за собою накладення штрафу від 15 до 200 нмдг з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі (ст. 156 КУпАП).

Реалізація алкоголю та тютюну без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку буде каратися штрафом у розмірі 200% вартості товару, але не менше 17000 гривень (ст. 17 Закону №481).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»