• Посилання скопійовано

Лічильники пального на акцизних складах з 1 січня 2019 року. Мінфін доопрацьовує нормативку

Мінфін доопрацював проект наказу, який необхідний для заповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі. Цим наказом затверджується формат даних, структура та форми електронних документів, які надсилатимуться розпорядниками акцизних складів до цього реєстру

Лічильники пального на акцизних складах з 1 січня 2019 року. Мінфін доопрацьовує нормативку

12 жовтня ДФСУ оприлюднила доопрацьований проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження формату даних, структури та форм електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі» (завантажити).

Нагадаємо, що Законом №2245-VIII внесено зміни до ПКУ та визначено, що норма п. 230.1 ПКУ щодо обладнання акцизних складів, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування, навантаження-розвантаження, зберігання пального витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками, застосовуватиметься з 1 січня 2019 року.  

Водночас відповідно до п. 3 Порядку №891, адміністратором та держателем Реєстру (контролюючим органом) створюється програмний продукт, завдяки якому забезпечується функціонування Реєстру, приймання від розпорядників акцизних складів електронних документів для наповнення Реєстру, обробка електронних документів для наповнення Реєстру та перенесення з них даних до реєстру, збереження даних Реєстру та захист інформації, що міститься в Реєстрі.

Отже, впровадження та функціонування Реєстру потребує розробки та затвердження відповідних форм.

З огляду на це, проектом наказу затверджується:

  • формат даних та структуру Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі (завантажити);
  • форму довідки про розпорядника акцизного складу пального, акцизні склади пального, розташовані на них резервуари пального, витратоміри та рівноміри (завантажити);
  • форму довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального (завантажити). 

Дія проекту наказу поширюватиметься на суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, оброблення (перероблення), змішування навантаження-розвантаження, зберігання пального.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу можна надсилати протягом місяця на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, та електронну – m.nevmerzhickiy@sfs.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»