• Посилання скопійовано

Правила видання векселів платникам акцизу: розʼяснення від ДПС

Векселедержателем є контролюючий орган за місцем реєстрації векселедавця. Податковий вексель видається на суму акцизного податку, що справляється при ввезенні товарів відповідно до законодавства

Правила видання векселів платникам акцизу: розʼяснення від ДПС

ДПС у Вінницькій області нагадує, що 22 січня 2024 року набирають чинності окремі норми Закону України від 29.06.2023 №3173-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах». Зокрема, запроваджується новий порядок  випуску, обігу та погашення податкових векселів.

Таким чином, для ввезення на митну територію України алкогольних напоїв виробником в ємностях, які не є споживчою тарою, для їх розливу у споживчу тару такий виробник до ввезення подає контролюючому органу за своїм місцезнаходженням оформлений податковий вексель у трьох примірниках, який є забезпеченням виконання зобов'язання такого платника у строк до 90 календарних днів, починаючи з дня видачі податкового векселя, сплатити суму податку, розраховану за ставками для цієї продукції. При цьому один примірник подається контролюючому органу за місцезнаходженням виробника, другий – контролюючому органу за місцем митного оформлення зазначених товарів, третій залишається платнику податку. Векселедержателем є контролюючий орган за місцем реєстрації векселедавця. Податковий вексель видається на суму акцизного податку, що справляється при ввезенні товарів відповідно до законодавства.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»