• Посилання скопійовано

Інформація для платників акцизу! З 2024 року – нові специфічні ставки ставки для тютюну

Податківці нагадали, що з 1 січня на 20% збільшено специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів

Інформація для платників акцизу! З 2024 року – нові  специфічні ставки ставки для тютюну

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п. 17 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України з  01 січня 2024 року змінено розміри ставки акцизного податку та порядок нарахування податкового зобов’язання.

Так, на 20 відсотків збільшено специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів. 

Зазначені зміни спрямовані до наближення ставок, встановлених законодавством України, до ставок, визначених у положеннях Директиви ЄС 2011/64/ЄС від 21 червня 2011 року щодо структури та ставок акцизів на тютюнові вироби.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»