• Посилання скопійовано

Справляння збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності

Лист ДПСУ від 17.01.2012 р. №1448/7/15-2217 «Про розгляд листа»

ДПСУ роз’яснила справляння збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Згідно із ст. 31 ПКУ строком сплати податку і збору визнається період, що розпочинається з моменту виникнення ПЗ платника зі сплати конкретного виду податку і завершується останнім днем строку, протягом якого такий податок чи збір має бути сплачений у порядку, визначеному законодавством.

Виконанням ПЗ визнається сплата в повному обсязі платником відповідних сум ПЗ у встановлений податковим законодавством строк.

Строки сплати збору (ст. 267 ПКУ):

— за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту — не пізніш як за 1 к.д. до початку провадження такої діяльності;

— за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту), діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями — щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю;

— за здійснення діяльності у сфері розваг — щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

Під час придбання торгового патенту госпсуб’єкт вносить суму збору за 1 місяць (квартал). На суму збору, сплачену під час придбання торгового патенту, зменшується сума збору, яка підлягає внесенню в останній місяць (квартал) його дії.

Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється сільськими, селищними та міськими радами з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня календарного року, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг.

Отже, якщо госпсуб’кт сплатив до 15 грудня поточного року збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності за січень (перший квартал) наступного року у розмірі, встановленому чинним на той момент законодавством, його обов’язок зі сплати цих платежів вважається виконаним.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»