• Посилання скопійовано

Хто є платником земельного податку

Хто зобов'язаний сплачувати земельний податок в Україні?

На сьогоднішній день законодавчо справляння плати за землю в Україні регулюється Земельним кодексом України, Податковим кодексом України (ПКУ), Законом України «Про оренду землі».
Як повідомила Державна податкова інспекція (ДПІ) у Ренійському районі Одеської області, платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), а також землекористувачі. Плата за землю справляється у вигляді податку на землю або орендної плати, яка визначається залежно від розміру ділянки і грошової оцінки земель. Базовим податковим періодом для плати за землю є календарний рік (починається 1 січня і закінчується 31 грудня того ж року) або у зв'язку з придбанням права власності та/або користування на нові земельні ділянки може бути меншим за 12 місяців.
Власники землі та землекористувачі сплачують податок на землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Право власності на ділянку виникає з моменту її державної реєстрації. Це право може виникнути в разі набуття нерухомості (у тому числі землі) за договорами купівлі-продажу, дарування, міни, прийняття спадку, іншими цивільно-правовими угодами, безоплатної передачі земельних ділянок у користування. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.

Джерело: UBR

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»