• Посилання скопійовано

Лише персоніфікований власник може скористатися пільгою із земельного податку

Податківці у черговому роз'ясненні наполягають: не платити земельний податок можуть лише ті «єдинники», чиє право власності на земельну ділянку є персоніфікованим. У разі спільної сумісної вартості права на таку пільгу у «єдинника» немає

Лише персоніфікований власник може скористатися пільгою із земельного податку

ДФСУ в індивідуальній консультації від 15.03.2018 р. №1037/6/99-99-12-02-03-15/ІПК розглянула запит Товариства, яке є платником ЄП III групи та здійснює господарську діяльність з надання в оренду власних приміщень (КВЕД 68.20 "Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна"), що розташовані в багатоквартирному будинку. Чи має воно право скористатися особливим порядком сплати земельного податку на підставі норм п. 4 п. 297.1 ПКУ?

Податківці роз'яснили:оскільки Товариство набуло право спільної сумісної власності на земельну ділянку під власною нерухомістю у багатоквартирному будинку як один із співвласників такого будинку, то не вбачається підстав для одноосібного застосування ним права на звільнення, передбаченого п. 4 п. 297.1 ПКУ, в частині земельного податку, який справляється з персоніфікованих власників земельних ділянок або постійних землекористувачів.

 

Колегія суддів палати в адміністративних справах Верховного Суду України (постанова від 24.11.2015 р. N 826/14703/13-а) підтримала позицію ДФС, що спрощена система оподаткування не звільняє суб’єкта господарювання від виконання податкових зобов’язань зі сплати податків, встановлених п. 297.1 ст. 297 Кодексу, а запроваджує інші умови, порядок та механізм їх сплати, а також встановлює можливість відновлення їх сплати на загальних підставах у разі недотримання умов оподаткування за спрощеною системою.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»