• Посилання скопійовано

Рентна плата за видобуту воду: як складається декларація?

Якщо ви суб'єкт господарювання і маєте свердловину, з якої добуваєте підземну воду, у вас одразу виникає питання щодо рентної плати, яку за цю воду треба платити. Які коефіцієнти застосовуються при складанні декларації?

Рентна плата за видобуту воду: як складається декларація?

«Вісник. Офіційно про податки»

Підприємство поінформувало, що на підставі дозволу на спецводокористування використовує вилучені обсяги води з підземного водного об’єкта як для задоволення власних господарських потреб так і для передачі іншим водоспоживачам, у тому числі населенню, та запитує який порядок декларування податкових зобов’язань з рентної плати?

ДПС України в ІПК від 14.07.2020 р. №2847/6/99-00-04-03-03-06/ІПК пояснила, що податкові зобов’язання з рентної плати декларуються за кожну частину об’єкта оподаткування рентною платою (фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі) в окремих додатках 5 до Податкової декларації з рентної плати залежно від напрямів її використання (постачання), а саме за:

  • обсяг води, який постачається платниками рентної плати населенню для задоволення його питних і санітарно-гігієнічних потреб із застосуванням коефіцієнта «0»;
  • обсяг води, який постачається платниками рентної плати юридичним особам та фізичним особам – підприємцям, у тому числі теплопостачальним організаціям, виробникам послуг з водопостачання та водовідведення, ОСББ, ЖБК тощо, незалежно від напрямів її використання (постачання) останніми із застосуванням коефіцієнта «1»;
  • обсяг води, який використовується платниками рентної плати на власні технологічні потреби, включаючи втрати та витрати для забезпечення провадження господарської діяльності з вироблення, створення та/або надання житлово-комунальних послуг із застосуванням коефіцієнта «0,3».

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»