• Посилання скопійовано

Помилково перераховано кошти на інший спецрахунок: як повернути?

ДФС роз'яснила, як повернути кошти, які були помилково перераховані "спецрежимником" на додатковий ПДВ-рахунок, який не відповідає його виду діяльності (наприклад, на рахунок 3755 замість 3754 або 3753)

Помилково перераховано кошти на інший спецрахунок: як повернути?

ДФС у підкатегорії 101.21 ресурсу "ЗІР" пояснює: якщо на електронні рахунки ПДВ помилково перераховані кошти, які не відповідають зазначеному виду операцій, то відповідно відбувається недостовірне зарахування таких коштів як до бюджету, так і на спеціальний рахунок суб’єкта спеціального режиму оподаткування.

При цьому переплата, яка виникає у разі надмірного зарахування коштів до бюджету може бути повернена з урахуванням положень абзацу п’ятого п. 200-1.4 ПКУ та другого речення п. 43.4 ПКУ.

У разі надмірного перерахування коштів на спеціальний рахунок, зазначені кошти поверненню платнику податку не підлягають, а враховуються таким платником в рахунок майбутніх нарахувань та можуть бути використані ним для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»