• Посилання скопійовано

Ціна на абонемент у спортзал може стати дешевшою

Нещодавно у парламенті з’явився законопроект № 5680, що передбачає фіскальні стимули для підприємств, установ незалежно від їх форми власності, а також фізичних осіб-підприємців, які надають послуги у сфері охорони здоров’я, фізкультури і спорту, для яких ці послуги є основним видом діяльності

Ціна на абонемент у спортзал може стати дешевшою

Організації і фізичних осіб, діяльність яких полягає в наданні і просуванні зазначених вище послуг, автори законопроекту пропонують звільнити від оподаткування ПДВ.

Такі заохочення, на думку законотворців, сприятимуть  здешевленню послуг спортивних клубів, спортивних залів, спортивних комплексів, басейнів і залученню більшої кількості українців, особливо молоді, до здорового способу життя.  

Ця практика не нова, вона поширена  у багатьох країнах, в тому числі ЄС – Німеччині, Великій Британії, Франції – і виявляється як у наданні податкових преференцій суб’єктам господарювання, діяльність  яких кардинально впливає на поліпшення якості життя та здоров’я громадян, так і в  прямих фінансових дотаціях. 

Документ, зареєстрований минулого тижня у Верховній Раді,  передбачає  внесення змін до статті 197 Податкового кодексу  і щодо «звільнення від оподаткування ПДВ  операцій з постачання вказаними суб’єктами послуг оренди нерухомого майна, обладнання, знаряддя, інвентарю з метою використання їх для надання послуг у сфері охорони здоров’я, фізичної культури та спорту  а також послуг з їх обслуговування та ремонту».

Чи визнають парламентарі висунуті ініціативи економічно доцільними, поки що невідомо. Принаймні у розділі 7 документа, що визначає його фінансово-економічне обгрунтування, зазначено, «що реалізація даного законопроекту дозволить зменшити витрати на лікування та оплату лікарняних громадянам України через покращення стану їх здоров’я».

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»