• Посилання скопійовано

Мінагрополітики вдосконалить формулу розрахунку дотацій для аграріїв

Наразі проходить активне опрацювання та вдосконалення системи з представниками реального сектору. Основна мета – щоб наступного року програми держпідтримки стартували з січня, - повідомили у Мінагрополітики

Мінагрополітики вдосконалить формулу розрахунку дотацій для аграріїв

Мінагрополітики працює над удосконаленням формули розрахунку дотацій сільгосптоваровиробникам в рамках програм державної підтримки. Формат необхідних корекцій обговорив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час наради з представниками профільних асоціацій.

За його словами, перші місяці реалізації програм підтримки виявили ряд питань, які потребують доопрацювання та внесення відповідних змін до порядку використання коштів. Зокрема, обговорювалась необхідність внесення змін в частині ритмічності нарахувань дотацій для представників тваринницької галузі.

«Як і будь-які нововведення, нова система державної підтримки має деякі методичні неточності, які ми виправимо ще в цьому році. Наразі проходить активне опрацювання та вдосконалення системи з представниками реального сектору. Наша основна мета – щоб наступного року програми держпідтримки стартували з січня», - підкреслив Максим Мартинюк.

 

Довідково

Програма бюджетної дотації спрямована на розвиток сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільгосппродукції.

Термін дії – 5 років (з 1 січня 2017 року по 1 січня 2022 року).

Обсяг коштів – 4 млрд гривень (у 2017 році).

Мають право на отримання – сільськогосподарські товаровиробники – платники ПДВ.

Види діяльності, на які розповсюджується бюджетна дотація: тваринництво, вирощування винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну та цукрового буряку.

Обмеження – щомісячний розмір бюджетної дотації товаровиробникам, які займаються птахівництвом, не може перевищувати 50% виділених асигнувань на бюджетну дотацію у поточному місяці.

З умовами надання бюджетної дотації можна ознайомитися за посиланням>>

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»