• Посилання скопійовано

Імпорт обладнання у зв'язку з його гарантійною заміною: що з податковим кредитом з ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо порядку формування податкового кредиту за операцією з ввезення у митному режимі імпорту обладнання у зв'язку з його гарантійною заміною без оплати вартості такого обладнання нерезиденту, у тому числі якщо витрати на сплату митних платежів та ПДВ компенсуються нерезидентом

Імпорт обладнання  у зв'язку з його гарантійною заміною: що з податковим кредитом з ПДВ?

ДФСУ у листі від 28.07.2017 р. № 1421/6/99-99-15-03-02-15/ІПК розглянула ситуацію: підприємством було придбано у нерезидента обладнання, яке у зв'язку з виявленням дефектів було повернуто постачальнику-нерезиденту (вивезено в митному режимі експорту), та взамін якого таким постачальником-нерезидентом безоплатно було поставлено інше обладнання, яке було ввезене у митному режимі імпорту зі сплатою всіх митних платежів та ПДВ.

Податківці зазначили, що  підставою для віднесення до податкового кредиту сум ПДВ, що були сплачені при здійсненні операцій із ввезення товарів на митну територію України (у тому числі у разі, якщо товар (обладнання) передається постачальником-нерезидентом покупцю-резиденту безоплатно у зв'язку з його гарантійною заміною), є належним чином оформлена митна декларація.

Якщо витрати на сплату митних платежів та ПДВ компенсуються покупцю постачальником-нерезидентом, обов'язку щодо нарахування податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 ПКУ у такого покупця не виникає за умови, що такий ввезений товар (обладнання) використовується таким покупцем у межах своєї господарської діяльності в оподатковуваних ПДВ операціях.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»