• Посилання скопійовано

Чи може виникнути від’ємне значення у рядку 5 та рядку 5.1 декларації з ПДВ?

Якщо суми коригувань щодо зменшення обсягів постачання товарів/послуг за звільненими операціями перевищують обсяги звільнених від ПДВ операцій, то показник рядків 5, 5.1 та 5.1.1 декларації може мати від’ємне значення

Чи може виникнути від’ємне значення у рядку 5 та рядку 5.1 декларації з ПДВ?

Податківці у підкатегорії 101.24 ЗІР підкреслили, що Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Мінфіну від 28.01.2016  № 21 (далі – Порядок № 21).

Відповідно до пп. 6 п. 3 розд. V Порядку № 21 у рядку 5 податкової декларації з ПДВ (далі – Декларація) вказуються, зокрема, обсяги операцій з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування та коригування за такими операціями. Для платників податку, які заповнюють рядок 5 Декларації, обов’язковим є подання додатка 5 (Д5).

У рядку 5.1 (з рядка 5) Декларації вказуються обсяги операцій (з урахуванням коригування), які звільнені від оподаткування. Коригування обсягів за такими операціями окремо відображається у рядку 5.1.1 (з рядка 5.1) Декларації.

Таким чином, якщо суми коригувань, здійснених у звітному періоді, які передбачають зменшення обсягів постачання товарів/послуг за операціями, що звільнені від оподаткування, перевищують обсяги звільнених від ПДВ операцій, здійснених у такому звітному періоді, або у звітному періоді такі операції відсутні, то показник рядків 5, 5.1 та 5.1.1 Декларації може мати від’ємне значення (відображатися зі знаком «-»).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»