• Посилання скопійовано

Облік доходів та витрат при реорганізації підприємства — платника податку на прибуток

Який передбачено чинним законодавством порядок обліку доходів та витрат при проведенні реорганізації підприємства — платника податку на прибуток?

Особливості обліку під час реорганізації юридичних осіб визначені пунктом 153.15 ст. 153 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.
Зокрема, не включається до складу доходу платника податку — правонаступника сума коштів, боргових вимог, вартість матеріальних та нематеріальних активів, отриманих від юридичної особи, що припиняється у зв’язку з проведенням реорганізації.
Об’єкти основних засобів та нематеріальних активів юридичної особи, яка припиняється у зв’язку з проведенням реорганізації, включається до складу відповідних груп основних засобів та нематеріальних активів платника податків — правонаступника за балансовою вартістю на дату затвердження передавального акта та підлягає амортизації в порядку, визначеному ПКУ.
Собівартість запасів, що обліковуються в обліку такої юридичної особи, що припиняється, включається до складу собівартості запасів правонаступника на дату затвердження передавального акта.
Якщо визначена зазначеним розділом дата збільшення витрат, здійснених (нарахованих) юридичною особою, що припиняється, не настала до моменту затвердження передавального акта, такі витрати враховуються в обліку платника податків — правонаступника.
Такий платник податку — правонаступник набуває право на збільшення витрат у загальному порядку, визначеному цим розділом (пп. 153.15.1 ст. 153 ПКУ).

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»