• Посилання скопійовано

Переказ нерезидентом коштів своєму представництву не підлягає оподаткуванню

Лист ДПСУ від 31.07.2012 р. №13604/6/15-1415

ДПСУ в листі від 31.07.2012 р. №13604/6/15-1415 зазначила, що при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток підприємств постійному представництву нерезидента слід користуватися відповідними положеннями НКУ, які встановлюють порядок визнання та склад доходів і витрат за операціями, що здійснюються представництвом. Так, зокрема, суми, відображені у складі доходів платника податків, не підлягають повторному включенню до складу його доходів.
Отже, кошти, отримані на рахунок представництва нерезидента в Україні з рахунка компанії нерезидента, відкритого в іноземному банку, не підлягають повторному включенню до доходу представництва нерезидента в Україні (у тому числі як безповоротна фінансова допомога), якщо ці кошти сплачені замовником, НАК «Укренерго», за послуги або товари, що надаються (постачаються) представництвом цьому замовникові, і вони (кошти) підлягають оподаткуванню (відображенню в податковому обліку представництва) як доходи такого представництва.
При цьому для застосування представництвом нерезидента в Україні вищезазначеного порядку податкового обліку є необхідною наявність контракту між компанією-нерезидентом і НАК «Укренерго», укладеного за участю представництва компанії в Україні, в якому передбачено порядок розрахунків між НАК «Укренерго» і представництвом через рахунок компанії нерезидента в іноземному банку (лист від 31.07.2012 р. №13604/6/15-1415).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»