• Посилання скопійовано

Порядок подання звітності з податку на прибуток представництвом нерезидента — роз’яснює ДПСУ

Лист ДПСУ від 09.10.2012 р. №3344/0/61-12/15-1315 «Щодо порядку подання податкової звітності з податку на прибуток представництвом нерезидента»

Як зазначає ДПСУ, постійне представництво нерезидента як платник податку на прибуток підприємств здійснює розрахунок податкових зобов'язань, подає відповідну податкову звітність за звітний період органу державної податкової служби, в якому таке представництво перебуває на обліку, та здійснює сплату податку в порядку та строки, які встановлені ПКУ.
Таким чином, обов’язок подання звітності з податку на прибуток підприємств покладено на представництва нерезидентів, які відповідають поняттю «постійне представництво».
Здійснення представництвом операцій у межах підготовчої або допоміжної діяльності щодо нерезидента звільняється від оподаткування, оскільки така діяльність не має характеру господарської діяльності з метою одержання прибутку.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»