• Посилання скопійовано

Доходи становлять менше 40 млн грн: що з податковими різницями?

Податківці підкреслили, що платник має право один раз у будь-якому році безперервної сукупності років, у кожному з яких розмір доходу не перевищує 40 млн грн, прийняти рішення про незастосування податкових різниць

Доходи становлять менше 40 млн грн: що з податковими різницями?

ДПС у Вінницькій області розповідає, що платник податків, доходи якого від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначені за правилами бухгалтерського обліку, не перевищували 40 млн грн, але при цьому такий платник застосовував коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці, визначені відповідно до положень розділу ІІІ ПКУ, має право один раз у будь-якому році протягом безперервної сукупності років, у кожному з яких розмір доходу не перевищує 40 млн грн, прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування, та зазначити про прийняття такого рішення у податковій звітності з цього податку, що подається за перший рік у такій безперервній сукупності років. У подальші роки такої сукупності коригування фінансового результату також не застосовуються (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років та коригувань, визначених пп. 140.4.8 та пп. 140.5.16 ПКУ).

Отже, платник податку, доходи якого не перевищували 40 млн грн, але при цьому такий платник застосовував коригування фінансового результату до оподаткування на різниці, визначені відповідно до положень розділу ІІІ ПКУ, може прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату та відповідно не визначати податкові різниці (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років та коригувань, визначених пп. 140.4.8 та пп. 140.5.16 ПКУ), за такий податковий (звітний) рік.

При цьому про прийняте рішення такий платник має зазначити у податковій звітності з податку на прибуток, що подається за звітний рік, в якому платник приймає таке рішення.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»