• Посилання скопійовано

Подання розрахунків податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів за новою формою

ДФС розповіла, що звітувати за новою формою розрахунків слід з III кварталу 2016 року, а також розповіла про особливості складання та заповнення нових форм

Подання розрахунків податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів за новою формою

Податківці у листі від 02.09.2016 р. №29468/7/99-99-15-02-01-17 нагадують, що 29 липня набрав чинності наказ Мінфіну від 13.06.2016 р. №544, яким затверджено:

- Порядок розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво;

- форму Розрахунку податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності (далі - Розрахунок).

Про це ми писали тут>>

 

 

Коли вперше звітуємо за новою формою?

У вищезазначеному листі ДФС відповіла, що звітувати за новою формою Розрахунку слід, починаючи з декларування за 3 квартали 2016 року (граничний термін - 9 листопада (ред.))

 

Порядок складання Рахунку

Порядком визначено складання розрахунків двох видів:

  • Розрахунок податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі окремого балансу фінансово-господарської діяльності (далі - Розрахунок 1);
  • Розрахунок податку на прибуток постійного представництва нерезидента, визначеного шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7 (далі - Розрахунок 2).

На відміну від форм розрахунків, затверджених наказом №610, у розрахунках змінено рядки: "розрахунок авансового внеску з податку на прибуток", "виправлення помилок". До розрахунків додано новий додаток ВД "Відомості про доходи (прибутки), звільнені від оподаткування на підставі міжнародного договору України".

Крім цього, під час складання розрахунків передбачено заповнення додатків:

  • додаток ВП "Розрахунок податкових зобов’язань за період, у якому виявлено помилку";

 

  • додаток ПН "Розрахунок (звіт) податкових зобов’язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України".

 

Порядок заповнення Розрахунків

Розрахунок 1. Цей розрахунок складається нерезидентом, який провадить свою діяльність в Україні та за її межами і при цьому не визначає прибуток від своєї діяльності, що ведеться ним через постійне представництво в Україні. Сума прибутку, що підлягає оподаткуванню в Україні, визначається на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності, погодженого з контролюючим органом за місцезнаходженням постійного представництва.

Для обчислення відокремлених доходів постійного представництва платник податку подає до контролюючого органу дані про загальні обсяги отриманих доходів та понесених витрат від ведення господарської діяльності нерезидента в цілому, загальну чисельність працівників та вартість основних засобів нерезидента, які завірені податковою службою у країні резиденції, належним чином легалізовані та перекладені українською мовою.

Розрахунок ПЗ за період, у якому виявлено помилку (и), відповідно до додатка ВП до рядків 18 - 20, 22 - 24, 26 - 28 Розрахунку 1 подається платником податку у разі самостійного виправлення помилок минулих звітних (податкових) періодів у складі Розрахунку 1 за звітний (податковий) період, в якому наводиться інформація про виправлені помилки. За кожний звітний (податковий) період, у якому виявлено помилки, подається окремий додаток.

Розрахунок 2. Цей розрахунок складається у разі визначення нерезидентом, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, прибутку як різницю між доходом та витратами шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7.

Розрахунок податкових зобов’язань за період, у якому виявлено помилку (и) відповідно до додатка ВП до рядків 17 - 19, 21 - 23, 25 - 27 Розрахунку 2, подається у разі самостійного виправлення помилок минулих звітних (податкових) періодів у складі Розрахунку 2 за звітний (податковий) період, в якому наводиться інформація про виправлені помилки. За кожний звітний (податковий) період, у якому виявлено помилки, подається окремий додаток.

Додаток ВД "Відомості про доходи (прибутки), звільнені від оподаткування на підставі міжнародного договору України"

Якщо нерезиденти мають право на звільнення від оподаткування відповідно до міжнародного договору України окремих видів доходів, які отримуються через постійне представництво, вони разом із Розрахунком 1 або Розрахунком 2 заповнюють і подають до контролюючого органу додаток ВД.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»