• Посилання скопійовано

Договір з ДПІ про визнання електронних документів припинено: як бути зі звітністю до укладення нового?

ДФСУ роз'яснили, що у разі припинення договору з ДПІ про визнання електронних документів платник податків до складення нового договору може подавати звітність особисто або надсилати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення

Договір з ДПІ про визнання електронних документів припинено: як бути зі звітністю до укладення нового?

У листі від 06.03.2017 р. № 4597/6/99-99-08-02-01-15 податківці нагадали порядок укладення договорів про визнання електронних документів.

Зокрема, зазначено, що такий договір платник податків надсилає засобами телекомунікаційного зв’язку відповідно до затвердженого формату (стандарту) з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. На договір накладаються посилені сертифікатами відкритих ключів посадових осіб, що мають право підпису (керівника, бухгалтера, печатки (за наявності), здійснюється шифрування документа в електронному вигляді та направлення його до органу ДФС за основним місцем обліку.

Після надходження договору в електронному вигляді проводиться його розшифрування, здійснюються перевірки ЕЦП, відповідності електронного документа затвердженому формату (стандарту), наявності в системі чинного договору при надходженні проекту нового договору та формується перша квитанція про збереження документа.

Після опрацювання договору відповідним органом ДФС платнику направляється друга квитанція, в якій зазначається результат розгляду.

Договір набирає чинності з моменту підписання сторонами та діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів.

Водночас податківці зауважують: у разі припинення договору з підстав, визначених законом, платник податків має право до складення нового договору подавати податкову звітність у спосіб, визначений підпунктами "а" і "б" пункту 49.3 ПКУ, тобто:

  • особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
  • надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»