• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Компенсація 50% ЄСВ за новостворені робочі місця 

Роботодавець виконав умови для отримання компенсації 50% ЄСВ. Але ПФУ відмовив у компенсації у зв’язку з тим, що встановлено зниження фонду оплати праці в періоді, за який виконувалися ці умови. Чи правий орган ПФУ? 

Оформлюємо акт наданих послуг, як первинний документ 

Підприємство оформляє послуги з ремонту інструментів актом наданих послуг з вказанням переліку використаних запчастин і категорій виконаного ремонту. Чи не суперечить це правилам оформлення госпоперацій? 

Положення про оплату праці укладається згідно зі статутом або колдоговором 

Коли можна не укладати Положення про оплату праці? Чи залежить факт укладення Положення від кількості працівників? Які штрафи передбачені за його відсутність? 

Бухгалтерський облік овердрафту 

Якими проведеннями відобразити операції за овердрафтом в бухгалтерському обліку і як показувати такий кредит в фінансовій звітності, адже поточний рахунок стає зі знаком мінус? 

Головний бухгалтер в декретній відпустці: хто виконує його обов'язки? 

На час декретної відпустки головного бухгалтера буде призначено виконуючим обов'язки інший бухгалтер. Що робити з ключами та сертифікатами ЕЦП та як юридично оформити цю ситуацію? 

Прогул слід ретельно підтвердити документально 

Працівник не виходить понад місяць на роботу. Роботодавець видає наказ поточною датою про звільнення працівника за прогули. Яка дата звільнення буде правильною? Який алгоритм дій роботодавця? Якщо з’ясується, що працівник пішов в АТО добровольцем, то як оформити звільнення?

Витрати на відрядження компенсує приймаюча сторона: як оформити таку операцію? 

За договором з нерезидентом погоджено, що витрати на проїзд відряджених працівників компенсує приймаюча сторона. Квитки придбавав роботодавець-резидент в Україні за гривні, компенсація надійде в іноземній валюті. Як правильно оформити таку операцію і чи виникнуть при цьому курсові різниці?

Оформлення і облік ПДВ з імпорту товарів 

Якщо була передоплата за товар нерезиденту, чи потрібно виписувати податкову накладну? Чи виникає податкове зобов'язання з ПДВ при передоплаті товару, який буде імпортуватися, і як його правильно відобразити в обліку?

Як підтвердити самовивіз товарів 

Підприємство-єдинник IV рупи здійснювало закупку будматеріалів, обладнання тощо для ремонту орендованого приміщення на умовах самовивозу, тому ТТН не складалися. ДПІ у переліку документів для підтвердження факту здійснення госпоперації вимагає ТТН, шляхові листи. Чи може засновник підприємства використовувати власне авто для доставки товару?

Продаж талонів на пальне: наслідки з акцизного податку 

Підприємство здійснює оптовий продаж ПММ, при цьому займається перепродажем талонів. Чи потрібно при продажі талонів складати акцизну накладну та чи має постачальник цих талонів складати акцизну накладну на вартість талонів, якщо фактичну поставку пального він не здійснює?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»