• Посилання скопійовано

НБУ з 23 березня вводить санкції щодо російських банків в Україні

Національний банк вніс зміни до нормативно-правової бази для забезпечення реалізації санкцій до банків, визначених у рішенні РНБО

НБУ з 23 березня вводить санкції щодо російських банків в Україні

Керуючись пунктом 2 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15.03.2017 р. "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", Нацбанк 21 березня 2017 року прийняв постанову №25 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року № 654".

Постанова розроблена з метою забезпечення реалізації санкцій, застосованих до банків, зазначених у вказаному рішенні РНБО.

Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов’язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.

Нагадаємо, що санкції строком на один рік будуть застосовані до «Сбербанку», «ВіЕс Банку»,  «Акціонерного комерційного промислово-інвестиційного банку», «ВТБ БАНК», «БМ БАНК» в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов'язаних з ними осіб. Більше тут>>

Постанова №25 набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування (тобто 23.03.2017 р.), та діє протягом строку застосування санкцій.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»