• Посилання скопійовано

Нацбанк про виплати зарплати працівникам підприємства з готівкової виручки

Підприємства мають право виплачувати заробітну плату працівникам з готівкової виручки, яка надійшла до каси, з дотриманням вимог Положення про ведення касових операцій

Нацбанк про виплати зарплати працівникам підприємства з готівкової виручки

Нацбанк у листі від 18.05.2015 р. №53-01006/33525 зазначив, що вимоги до організації готівкових розрахунків підприємствами (підприємцями) встановлені Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою НБУ №637.

Підприємства здійснюють розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами через касу як за рахунок готівкової виручки, так і за рахунок коштів, одержаних із банків. Облік операцій з готівкою зійснюється у відповідних книгах обліку.        

Уся готівка, що надходить до кас, має своєчасно (у день одержання готівкових коштів) та в повній сумі оприбутковуватися. Виходячи з потреби прискорення обігу готівкових коштів і своєчасного їх надходження до кас банків для підприємств, що здійснюють операції з готівкою в національній валюті, установлюються ліміт каси та строки здавання готівкової виручки. Банкам і підприємцям ліміт каси та строки здавання готівкової виручки не встановлюються.       

 Готівкова виручка підприємств, у тому числі готівка, одержана з банку використовуються ними для забезпечення потреб, що виникають у процесі їх функціонування, а також для проведення розрахунків з бюджетами та державними цільовими фондами за податками і зборами (обов'язковими платежами).       

Враховуючи вищезазначене, підприємства мають право виплачувати заробітну плату працівникам з готівкової виручки, яка надійшла до каси, з дотриманням вимог Положення про ведення касових операцій.  

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»