• Посилання скопійовано

Філія втрачає статус платника ЄСВ, якщо розрахунки з працівниками перекладаються на головне підприємство

ДФС у Полтавській області роз'яснила, що у разі зміни облікової політики та покладення обліку госпоперацій та розрахунків із застрахованими особами на головне підприємство, філія втрачає статус платника єдиного соцвнеску

Філія втрачає статус платника ЄСВ, якщо розрахунки з працівниками перекладаються на головне підприємство

ДФС у Полтавській області у листі від 01.04.2016 р. №1342/10/16-31-13-26 нагадує, що платниками ЄСВ є роботодавці – підприємства, установи та організації, інші юрособи, (незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання), які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору чи за цивільно-правовими договорами, у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

У разі зміни облікової політики та покладення обліку господарчих операцій та розрахунків із застрахованими особами на головне підприємство, філія втрачає статус платника єдиного соцвнеску.

У зв’язку з цим вона повинна звільнити найманих працівників з подальшим їх переведенням (працевлаштуванням) в головному підприємстві.

Новини на тему>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»