• Посилання скопійовано

Застосування РРО підприємцями II-III груп єдиного податку: нагадують податківці

Зокрема, підприємці – платники єдиного податку другої групи у разі перевищення обсягу доходу 1 млн грн у 2015 році зобов’язані з 01.01.2016 розпочати застосування РРО

Застосування РРО підприємцями II-III груп єдиного податку: нагадують податківці

Державна фіскальна служба України нагадує, що згідно з Законом  №71-VIII норми стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку, набирають чинності:

  • для платників єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року;
  • для платників єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016.

Так, Законом було внесено зміни до пункту 296.10 Податкового кодексу в частині застосування РРО підприємцями – платниками єдиного податку другої і третьої груп.

Водночас Законом  № 569-VIII, який набрав чинності 23.07.2015, пункт 296.10 ПКУ викладено у новій редакції, зокрема визначено, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

  • першої групи;
  • другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Наприклад, підприємці – платники єдиного податку третьої групи, які за перше півріччя 2015 року перевищили обсяг доходу 1 000 000 гривень, зобов’язані були вже з 01.10.2015 при здійсненні своєї господарської діяльності застосовувати реєстратори розрахункових операцій, або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків.

Враховуючи викладене, зауважимо, зокрема, що підприємці – платники єдиного податку другої групи у разі перевищення обсягу доходу 1 000 000 гривень у 2015 році (незалежно від місяця, у якому відбулося таке перевищення) зобов’язані з 01.01.2016 при провадженні своєї господарської діяльності розпочати застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»