• Посилання скопійовано

Заповнюємо податкову накладну, складену на суму перевищення ціни придбання над фактичною

Податківці розповіли про нюанси заповнення податкової накладної, яка складається на суму перевищення ціни придбання над фактичною ціною

Заповнюємо податкову накладну, складену на суму перевищення ціни придбання над фактичною

Фахівці ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.17) роз'яснили, що у податковій накладній, яка складена на суму перевищення ціни придбання над фактичною:

  • робиться позначка 15 – Складена на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання,
  • у графі 2 такої накладної «Номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця)» зазначається «перевищення ціни придбання над фактичною ціною постачання товарів/послуг, указаних в податковій накладній № ______» (зазначається порядковий номер податкової накладної, складеної на суму постачання цих товарів/послуг, визначену виходячи з їх фактичної ціни (договірної вартості)). 

Така податкова накладна отримувачу (покупцю) не надається.

Тому при складанні таких ПН у верхній лівій частині таких накладних у графі "Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини"(від ред.)

При цьому у рядках такої податкової накладної, відведених для заповнення даних покупця, постачальник (продавець) зазначає власні дані.

Всі графи розділів А і Б у таких ПН мають бути заповнені у загальному порядку. Тож графи розділів А і Б ПН потрібно заповнювати відповідно до п. 16 Порядку №1307 "(від ред.)

Приклад складання такої податкової накладної розглянуто в аналітиці>>> 

Усі новини на тему >>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»