• Посилання скопійовано

Коригування обсягів придбання без ПДВ не відображається у декларації з ПДВ

Податківці зауважують, що коригування обсягів придбання без ПДВ (в т.ч. і за «0» ставкою) відображенню у декларації не підлягають

Коригування обсягів придбання без ПДВ не відображається у декларації з ПДВ

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.20) зазначила, що до розділу II «Податковий кредит» декларації з ПДВ включаються обсяги придбання (виготовлення, будівництва, спорудження, створення) за «0» ставкою та/або без ПДВ (рядок 10.3 декларації з ПДВ) товарів/послуг, необоротних активів на митній території України. 

Коригування податкового кредиту відображається у рядку 12 декларації.

При заповненні рядка 12 обов’язковим є подання додатку 1 «Розрахунок коригування сум ПДВ (Д1)» (далі – додаток 1), що заповнюється в розрізі контрагентів.

За формою додатку 1 коригування податкового кредиту відображається у таблиці 2 додатка 1. При цьому виходячи зі змісту таблиці 2 відображенню підлягають лише операції з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7 % 

Отже, коригування обсягів придбання без ПДВ (в т.ч. і за «0» ставкою) відображенню у декларації не підлягають.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»