• Посилання скопійовано

Як правильно сформувати собівартість імпортованих товарів

ДФС вважає, що для цього слід користуватися курсом НБУ, встановленим на дату розмитнення та зазначеним у митній декларації при випуску таких товарів у вільний обіг

Як правильно сформувати собівартість імпортованих товарів

ДФС у м. Києві у листі від 06.01.2017 р. №395/10/26-15-14-06-04 нагадала, що оприбуткування імпортного товару та його первісна вартість визначаються відповідно до п. 5 П(С)БО 21 «Вплив змін валютних курсів». Це означає, що операції в іноземній валюті під час первісного визнання відображаються у валюті звітності шляхом перерахунку суми в іноземній валюті із застосуванням валютного курсу на дату здійснення операції (дата визнання активів, зобов'язань, власного капіталу, доходів і витрат).

Враховуючи вищезазначене, для правильного формування собівартості імпортованих товарів слід користуватися курсом НБУ, встановленим на дату розмитнення та зазначеним у митній декларації при випуску таких товарів у вільний обіг.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»