• Посилання скопійовано

Розраховуємо питому вагу вартості сільгосптоварів у додатку 9 до декларації з ПДВ

ДФСУ роз'яснила порядок відображення сільськогосподарським підприємством показників у додатку 9 до декларації з ПДВ

Розраховуємо питому вагу вартості сільгосптоварів у додатку 9 до декларації з ПДВ

ДФСУ у листі від 22.07.2016 р. № 15907/6/99-99-15-03-02-15 нагадує, що платники ПДВ, які застосовують спеціальний режим оподаткування, крім декларації з ПДВ з позначкою "0110", подають декларацію з позначкою "0121"/"0122"/"0123", яка є невід'ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої декларації включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму.

Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг у вартості всіх товарів/послуг здійснюється у додатку 9 до декларації з позначкою "0121"/"0122"/"0123".

Для розрахунку такої питомої ваги враховуються загальні обсяги постачання (без ПДВ) та обсяги постачання (без ПДВ) сільськогосподарських товарів/послуг.

Згідно з п. 198.5 ПКУ платник податку зобов'язаний:

- нарахувати ПЗ, виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п. 189.1 ПКУ,

- скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в ЄРПН у 15-денний строк зведену податкову накладну за товарами/послугами, необоротними активами, якщо такі товари/послуги, необоротні активи призначаються для їх використання або починають використовуватися у неоподатковуваних операціях.

Отже, нарахування с/г підприємством податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 ПКУ не пов'язане з постачанням товарів/послуг, а тому обсяги таких податкових зобов'язань при розрахунку питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості поставлених платником товарів/послуг не враховуються.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»