• Посилання скопійовано

Як сільгосптоваровиробникам перейти на особливий період звітування з прибутку?

Виробники сільськогосподарської продукції мали б подати декларацію за звітний період – півріччя 2020 року та надалі вже можуть застосовувати особливий річний період, який починається з 1 липня 2020 року і закінчується 30 червня 2021 року

Як сільгосптоваровиробникам перейти на особливий період звітування з прибутку?

ДПС у Вінницькій області нагадує, що 23 травня 2020 набув чинності Закон України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон №466), за винятком окремих норм, які наберуть чинності пізніше.

Цим Законом, зокрема, внесено зміни до пп. 137.4.1 ПКУ та усунуто колізію щодо посилання на неіснуючу ст. 209 ПКУ щодо визначення сільськогосподарської продукції, як критерію для застосування особливого податкового (звітного) періоду виробниками такої продукції (з 01 липня минулого року до 30 червня наступного року).

Так, визначення сільськогосподарської продукції, наведене у пп. 14.1.234 ПКУ. Зокрема, сільськогосподарська продукція (сільськогосподарські товари) – продукція/товари, що підпадають під визначення груп 1-24 УКТ ЗЕД, якщо при цьому такі товари (продукція) вирощуються, відгодовуються, виловлюються, збираються, виготовляються, виробляються, переробляються безпосередньо виробником цих товарів (продукції), а також продукти обробки та переробки цих товарів (продукції), якщо вони були придбані або вироблені на власних або орендованих потужностях (площах) для продажу, переробки або внутрішньогосподарського споживання.

Відтак виробники сільськогосподарської продукції, що підпадають під ці критерії, подають Декларацію за звітний період – півріччя 2020 року та надалі зможуть застосовувати особливий річний період, який починається з 01 липня 2020 року і закінчується 30 червня 2021 року.

***

Читайте також: Як с/г товаровиробникам обрати «особливий» річний період для звітування з прибутку?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»