• Посилання скопійовано

Юрособа-«єдинник» 4 групи змінила податкову адресу: як потрібно звітувати?

У разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, «єдинник» 4 групи для щорічного підтвердження статусу подає загальну декларацію на поточний рік до ДПС за новою податковою адресою

Юрособа-«єдинник»  4 групи змінила податкову адресу: як потрібно звітувати?

Головне управління ДПС у Харківській інформує, що відповідно до підпункту 298.8.1 пункту 298.8 статті 298 Податкового кодексу України сільськогосподарські товаровиробники для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подають не пізніше 20 лютого поточного року, зокрема, загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ), – контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку).

Форму податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи затверджено наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578.

Податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (абзац перший пункту 45.2 статті 45 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси платника єдиного податку останнім податковим (звітним) періодом за такою адресою вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо зміни податкової адреси (пункт 294.7 статті 294 ПКУ).

Таким чином, у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, юридична особа – сільськогосподарський товаровиробник для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подає загальну Декларацію на поточний рік до контролюючого органу за місцем перебування на податковому обліку, тобто за новою податковою адресою.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»