• Посилання скопійовано

Рентна плата: новий довідник на ДК-порталі

Усе найважливіше про особливості оподаткування рентною платою зібрано у новому довіднику на порталі "ДК"

Рентна плата: новий довідник на ДК-порталі

Такий податок як "рентна плата" з'явився у податковому законодавстві не так й давно - з 1 січня 2015 року. Хоча й новим його назвати можна "з натяжкою", адже фактично він складається з тих самих обов'язкових платежів, які були передбачені й попередніми редакціями ПКУ:

  •  рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин;
  • рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин;
  •  рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;
  • рентної плати за спеціальне використання води;
  • рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів;
  •  рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.

З 1 січня 2016 року у зв'язку з прийняттям Закону №909 відбулися зміни й в оподаткуванні цим податком. Описували ми їх ще на початку року. А цього разу вирішили зібрати весь цей матеріал в одному довіднику.

Отже, усе про особливості оподаткування рентною платою (платники, ставки, особливості сплати та подання декларації, бланки звітності, документи, консультації спеціалістів "ДК") - в довіднику "Рентна плата">>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»