• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Не провели індексацію у минулих місяцях: як виправити помилку? 

У червні-вересні не проведено індексацію зарплати. Помилку виправили в листопаді. Як правильно відобразити виправлення помилки (донарахування сум індексації) в звіті з ЄСВ та формі №1ДФ? 

Послуги роумінгу: утримання із зарплати працівників 

Як відображається в бухгалтерському та податковому обліках утримання з зарплати працівників послуг з міжнародного роумінгу? 

Припинення підприємницької діяльності платником єдиного податку 

Підприємець-"єдинник" ІІ групи 31.10.2016 р. подав держреєстратору заяву про припинення підприємницької діяльності. З якого періоду він припиняє сплату єдиного податку та ЄСВ? Які звіти необхідно подати та в які терміни? 

Індексація на роботі за сумісництвом - на підставі довідки з основного місця роботи 

Приватний підприємець одночасно є директором на двох підприємствах за сумісництвом. Чи потрібно індексувати зарплату директору? 

Нарахування амортизації основних засобів за періоди, коли вони не використовуються 

Як нараховувати та проводити в обліку амортизацію на основні засоби, які використовує підприємство для надання послуг сезонно? 

ІПН фізособи недійсний: чи подавати уточнюючу форму №1ДФ? 

В електронному кабінеті платника податків отримано "повідомлення щодо допущених помилок у податкових розрахунках за ф. №1ДФ (JI490502)" з кодом помилки 99-под. Номер фізособи недійсний або серія та номер паспорта відсутні в окремому реєстрі ДРФО. Чи обов'язково виправляти цю помилку і як це зробити?

Витрати за договором оренди – відображення в бухобліку 

Підприємство надає в операційну оренду частину приміщення, а за іншими договорами - обладнання. Чи обов'язково в бухобліку враховувати витрати на утримання приміщення, з метою обчислення собівартості оренди? За обладнанням, переданим в оренду, витрати складаються тільки з амортнарахувань?

Адміністративна чи кримінальна відповідальність: в яких розмірах? 

Який розмір неоподаткованого мінімуму доходів громадян береться при встановленні розміру адміністративної або кримінальної відповідальності?

Заповнюємо декларацію з ПДВ при постачанні товарів з оплатою за рахунок бюджетних коштів 

Чи заповнюється поле «Відмітка про застосування касового методу податкового обліку» в податковій декларації з ПДВ платниками податку, що здійснюють постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів?

Продовження строкового трудового договору на невизначений строк 

Зі співробітником укладений строковий трудовий договір на 1 рік. Якщо після закінчення терміну договору зробити його пролонгацію, то чи буде він класифікуватись вже як безстроковий?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»