• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Коворкінг як оренда робочого місця 

Як відповідно до чинного українського законодавства оформити договір коворкінгу? Чи є якісь ризики в оподаткуванні?

Порядок списання пально-мастильних матеріалів 

Який на сьогодні встановлено порядок списання ПММ? Які первинні документи мають складатися при їх списанні?

Нарахування ЄСВ при неповному робочому часі 

Працівник працює неповний робочий день. Його нарахована зарплата менша за мінімальну. Як нараховувати ЄСВ у такому разі? Як показувати це у таблиці 6 Звіту з ЄСВ?

Подання звітності у разі припинення підприємницької діяльності 

«Єдинник» подав заяву держреєстратору про припинення підприємницької діяльності. У банку закрив рахунки. Але в податковій декларацію за півріччя не прийняли, сказали здати декларації за півріччя і за 9 місяців та сплатити штраф. Підприємець намагався здати декларацію в «єдине вікно», але не прийняли. Що робити?

Яка відповідальність у разі виправлення помилки при нарахуванні і перерахуванні ПДФО до бюджету 

Яка застосовується відповідальність до податкового агента у разі самостійного виправлення помилки при нарахуванні та перерахуванні ПДФО до бюджету?

Оподаткування оренди об'єктів нерухомості фізосіб 

Підприємство уклало договір оренди офісу з фізособою. В кінці року виявили, що розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. м загальної площі нерухомості затверджений місцевою радою більший, ніж зазначений в договорі. Як донарахувати ПДФО, військовий збір з орендної плати, донарахованої за попередні місяці в грудні 2016 р.?

Списання нематеріального активу: що з податковими зобов'язаннями? 

Чи нараховуються податкові зобов’язання з ПДВ при здійсненні операцій з списання нематеріального активу?

 Підприємство відшкодовує витрати підприємцю: оподаткування 

Підприємство оплачує фізособі-підприємцю, який надає послуги з консультування, витрати на проїзд з місця проживання до місцезнаходження підприємства та назад, а також вартість проживання в готелі під час надання цих послуг підприємству. Чи оподатковуються ці суми ПДФО та військовим збором?

Оплата праці за ненормований робочий день 

Колдоговором водіям легкових авто встановлена доплата 25% за ненормований робочий день. Як обліковувати (табелювати) відпрацьований робочий? Чи можна замість доплати надати додаткову відпустку? Чи можна включити до списку осіб із ненормованим робочим днем трактористів, верстатників, водіїв вантажівок?

Приватний підприємець йде у декрет: порядок отримання допомоги й особливості оподаткування 

Яку допомогу при вагітності, народженні другої дитини та після, в 2017 році може отримати жінка-приватний підприємець на III групі єдиного податку, яка веде підприємницьку діяльність під час вагітності та буде вести після народження дитини? 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»