• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відображення податкового кредиту при імпорті товару 

Підприємство імпортує товар, який в подальшому підлягає реалізації на території України. Чи можна для уникнення від’ємного значення з ПДВ включити суму сплаченого ПДВ до податкового кредиту в іншому звітному місяці протягом 365 днів?  

Зарплата платиться двічі на місяць, а податки – одноразово 

Підприємець при виплаті авансу сплачує податки на всю суму нарахованої зарплати за місяць. В день її виплати він не завжди знімає кошти (тобто платить зарплату із готівкової виручки), а тому банки не контролюють сплату податків. Чи можна так сплачувати податки? 

Коди КВЕД, відсутні в формі №1-ОПП, не впливають на складення податкових накладних 

У статуті підприємства зазначено всі поточні види діяльності, але в реєстраційній карточці вони не зареєстровані (КВЕД). Чи можна реєструвати податкову накладну, посилаючись на статут? Чи потрібно вносити зміни про внесення видів діяльності в реєстраційну картку? 

Донарахування вчасно невиплаченої зарплати: які наслідки? 

У жовтні 2016 р. відкрито фірму з найманим директором. До березня фірма не працювала і зарплата йому не нараховувалась. У лютому директор звільнився, так і не отримавши зарплату. Чи можна виплатити її зараз, коли фірма уже працює? Які наслідки невиплати? 

Розрахунок коригування до податкової накладної, виписаної на передоплату 

Підприємство на дату перерахування передоплати отримало податкову накладну з одиницею виміру «послуга», кількістю 1 та сумою 3000.00 грн. Після надання послуг постачальник надав три акти виконаних робіт на суми 900, 1200 та 900 грн (кількість послуг в кожному акті була 1). Чи потрібно складати розрахунок коригування? 

Обмеження в сумі 50 000 діє при виплаті дивідендів

Яке обмеження готівкових коштів на даний момент при видачі дивідендів з каси підприємства?

Комплектація готової продукції: як відобразити в обліку? 

Підприємство закуповує у постачальника два товари (внутрішній та зовнішній блоки кондиціонера), а реалізує кінцевому покупця один товар (кондиціонер), який складається з двох частин. Як така операція відображається в обліку?

Відшкодування витрат на відрядження фізособи, яка надає послуги за цивільно-правовим договором  

Підприємтсво направляє за кордон фізособу, яка йому надає послуги за договором ЦПХ. Як буде оподатковуватися відшкодування цих витрат?

Зміна строку корисного використання основного засобу: який порядок оформлення? 

Підприємством придбано автомобіль вартістю 223520,89 грн. У липні 2015 р. його було введено в експлуатацію з терміном використання 10 років, прямолінійним методом нарахування амортизації та ліквідаційною вартістю 0 гривень. У 2017 р. прийнято рішення про зменшення терміну використання( до 7 років). Як оформити ці зміни? Як розрахувати амортизаційні відрахування в подальшому?

Подання звітності при зміні адреси підприємства 

Підприємство змінило місцезнаходження офісу та складського приміщення шляхом укладення нового договору оренди приміщень. Які документи (звітність)і в який термін необхідно подати в органи ДФС за основним, неосновним місцем реєстрації?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»