• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи можна використовувати старі форми касових документів? 

Підприємство ще не оновило бухгалтерську програму, за допомогою якої роздруковує касові документи. Чи можна використовувати старі форми касових документів до моменту оновлення програми? 

Як визначити дохід підприємцю-"єдиннику" при розрахунках через термінали 

Підприємець-"єдинник" використовує термінали для розрахунків з покупцями. На яку дату відображати отримання доходів: на дату Z-звіту чи на дату надходження коштів на розрахунковий рахунок підприємця?  

Не нараховувалася амортизація на основні засоби: чи потрібно це виправляти? 

Підприємство має основні засоби, за якими декілька років не нараховувалася амортизація. Як почати нараховувати амортизацію? Чи потрібно робити індексацію таких основних засобів? 

Відповідальність за порушення граничних сум розрахунку готівкою 

У 2016-2017 рр. засновник вносив у касу фіндопомогу у сумах 500, 400 тис. грн і т.д. Які штрафи загрожують підприємству, якщо сума прийнятих у касу коштів у 2017 р. перевищувала 50 тис. грн одноразово? Чи є термін давності для застосування санкцій? 

"Єдинник" здає в оренду нерухомість: що з податком на неї? 

Юрособа (ІІІ група ЄП) з основним КВЕДом 68.20 та другим КВЕДом 17.21, має приміщення виробничого цеху, яке здає в оренду виробничому підприємству. Чи повинна юрособа сплачувати податок на нерухомість за це приміщення? 

 Донарахування ЄСВ у 2018 році за нараховану допомогу по вагітності та пологах у 2017 р. 

Чи донараховувати ЄСВ у січні до мінімальної зарплати, якщо у листопаді 2017 р. було нараховано допомогу по вагітності та пологах від мінімальної зарплати у сумі 3200,00 грн?

Працевлаштування за сумісництвом: скільки годин може працювати працівник? 

Підприємство приймає на роботу зовнішнього сумісника, якому на основному місці роботи у табелі зазначили 8 годин на день. На скільки годин роботи можна прийняти працівника? Яку ставку платити: у повному обсязі чи пропорційно відпрацьованому часу? Як відобразити у штатному розписі - 1 чи 0,1 ставки?

Списання дебіторської заборгованості: підстави та документальне оформлення 

У підпримства на кінець 2017 р. є дебіторська заборгованість з постачальником (ТОВ "Яндекс. Україна"). Постачальник потрапив під санкції Указом Президента №133/2017 від 15.05.2017 р. (п. 276 Положення №2). Чи має право підприємство списати безнадійну дебіторську заборгованість у 2018 році? Як це оформити?

Донарахування ЄСВ у випадку, якщо перехідна відпустка відбувалася з місяця в місяць 

Працівникові, який пішов у відпустку на початку січня 2018 р., відпускні виплачені у грудні 2017 р. У звіті з ЄСВ за грудень 2017 р. відпускні відображені з кодом типу нарахувань "10" та періодом 01.2018. У січні у працівника лише одна робоча зміна та нарахована зарплата менша суми мінімальної. Чи враховується сума відпускних при обчисленні ЄСВ за січень?

Внесення до статутного капіталу основних засобів без первинних документів 

Директор ТОВ планує внести придбані ним за готівку основні засоби (станки та інструмент) до статутного капіталу. Первинні документи на придбання відсутні. Як визначити вартість таких ОЗ та змінити установчі документи? Які документи потрібні для взяття ОЗ на облік? Чи є інші варіанти взяття таких ОЗ на облік?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»