• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Табель обліку робочого часу роздруковують раз на місяць — чи буде штраф?

Чи потрібно юрособі під час виплати авансу складати та роздруковувати Табель обліку робочого часу за першу половину місяця? Яким нормативним актом це встановлено? Чи може Держпраці при перевірці накласти штраф за його відсутність?

Чи можна не платити зарплату директору-суміснику, єдиному працівнику новоствореного підприємства без госпдіяльності?

Новостворене підприємство, яке не здійснює госпдіяльність, не має найманих працівників, окрім директора за сумісництвом. Чи може підприємство не нараховувати зарплату директору?

Яка кадрова документація має бути у ФОПа, який має найманих працівників?

Яка кадрову документацію повинен вести ФОП? Яку норму годин ставити в Табелі обліку робочого часу, якщо графік роботи позмінний (працівники працюють через день по 11,5 годин)?

Зміна юридичної адреси: податкові наслідки

ТОВ (загальна система, платник ПДВ та акцизного податку) планує змінити юрадресу з одного місця на інше та ще й посеред року. Який порядок перереєстрації, куди звітувати та які податкові наслідки зміни адреси?

Розрахунок через термінал: як визначити дохід «єдинника»?

Покупець здійснив оплату фізособі-підприємцю (платнику ІІІ групи єдиного податку) через термінал у розмірі 30 тис. грн. На рахунок підприємця кошти поступили на наступний день у сумі 29 400 грн (за мінусом комісії банку на еквайринг). На яку дату та у якому розмірі слід визнати дохід підприємцю?

Відображаємо допомогу по вагітності та пологах у ф. №1ДФ

Як в формі №1ДФ відобразити допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами?

Чи зобов'язаний підприємець - «єдинник» ІІ групи застосовувати РРО?

Чи зобов'язаний застосовувати РРО ФОП, платник ІІ групи єдиного податку, який надає послуги з роздрукування фотографій, отримує оплату за них виключно шляхом онлайн - розрахунків за допомогою платіжних карт Visa/Master Card, Liqpay тощо та має суму виручки 850 тис. грн?

Податкова накладна на послуги: чи зазначати використані матеріали?

Підприємство надає послуги монтажу систем опалення, вентиляція, каналізації та інше. Акти виконаних робіт складаються з вартості робіт та використаних матеріалів. Як у такому випадку зазначати номенклатуру в податковій накладній?

Основні засоби в бухобліку, МНМА в податковому обліку — які наслідки для власника?

Якщо матеріальний актив має строк корисного використання більше року, але його вартість (без урахування ПДВ) менша за 6000 грн, чи може підприємство віднести його до складу основних засобів? Які податкові наслідки такої класифікації?

Відображаємо в формі №1ДФ предоплату підприємцю за оренду нерухомого майна

У березні 2018 р. ТОВ проводить передоплату СПД за оренду нерухомості за квітень 2018 р. (орендодавець - фізособа-підприємець на єдиному податку). Як відобразити такий дохід у ф. №1ДФ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»