• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Перевірка дотримання суб'єктами господарювання касової дисципліни: як проводиться? 

Як проводиться податкова перевірка дотримання суб'єктами господарювання касової дисципліни? 

Факсимільне відтворення підпису директора на кадрових документах 

Чи буде порушенням використання факсимільного відтворення підпису директора на кадрових документах підприємства (накази про прийняття, звільнення, переведення на іншу посаду, відпустку, трудові книжки)? Як правильно оформити таке використання? 

Наслідки для підприємця - «єдинника» у разі перевищення доходу в 1 млн гривень 

Фізособа - підприємець, платник ІІ групи ЄП, перевищив суму доходу в 1 млн гривень. Які наслідки при цьому виникають? 

Припинення нарахування резерву відпусток 

Підприємство до 2018 р. нараховувало резерв відпусток. З 2018 р. у зв’язку з тим, що підприємство підпадає під ознаки мікропідприємства, резерв вирішили не нараховувати. Які бухгалтерські записи потрібно здійснити щодо нарахованого резерву відпусток? 

Перерахували аванс нерезиденту – чи потрібно подавати декларацію про валютні цінності? 

Підприємство перерахувало передоплату в іноземній валюті постачальнику-нерезиденту. На кінець кварталу постачання товару не відбулося. Чи потрібно відображати суму передоплати у декларації про валютні цінності?  

Готівкові розрахунки із застосуванням РРО: як оприбутковувати виручку? 

Як оформлюється оприбуткування готівкової виручки до каси підприємства, яке проводить розрахунки із застосуванням РРО? Як оформлюються операції з розмінною монетою?

Складання акту приймання-передачі готівки між змінами касирів у вихідний день 

Касири працюють позмінно. Оприбуткування готівки відбувається через РРО. У суботу, неділю не працює бухгалтер, тож вилучення зі скриньки РРО не здійснюється. Як оформити приймання залишку готівки касирами у неділю та понеділок?

Передрейсовий медогляд водіїв: чи обов’язково проходити? 

Чи обов’язково проходити передрейсовий медогляд водіям службових автомобілів, які використовуються в госпдіяльності підприємства?

Як визначити ціну викупу частки в учасника ТОВ?  

ТОВ здійснює викуп частки номінальною вартістю 30 млн грн в учасника – юрособи за 1 млн грн. Протягом року можливий варіант анулювання цієї частки та зменшення статутного капіталу. Як визначити ціну викупу частки? Чи є мінімальна ціна? Які наслідки будуть з податку на прибуток?

Безоплатне передання ОЗ та МНМА: оподаткування ПДВ  

Підприємство, платник ПДВ, планує подарувати іншій юрособі ОЗ та МНМА, які придбавалися як з ПДВ, так і без ПДВ. Як оподатковується ПДВ операція щодо такого дарування? Чи потрібно сплачувати ПЗ з ПДВ за цією операцією, якщо підприємство має від’ємне значення минулих звітних періодів?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»