• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Компенсація витрат у закордонному відрядженні, якщо аванс перераховано на гривневу картку працівника 

Директор отримав аванс на закордонне відрядження на власну гривневу картку. Після завершення відрядження виникла перевитрата. За яким курсом компенсувати працівнику витрати?  

Продаж майнових прав: облік та ПДВ 

Забудовником здійснюються операції з продажу майнових прав на житлове приміщення, які звільняються від ПДВ відповідно до пп.197.1.14 ПКУ. Як визначити номенклатуру в зведеній ПН, якщо використовуються власні матеріали та матеріали підрядників? 

Договір перевезення є цивільно-правовим договором 

Фізособа за договором надає юрособі послуги з перевезення вантажу власним транспортом та отримує за це винагороду. Чи потрібно з винагороди сплачувати ЄСВ та відображати її у звіті про ЄСВ? 

Оподаткування компенсації комунальних послуг підприємцю - «єдиннику» 

ФОП (платник ІІІ групи ЄП та ПДВ) надає в оренду юрособі квартиру, яка є власністю такої фізособи. У договорі передбачено компенсацію вартості комунальних послуг. Чи включається сума компенсації до доходу платника ЄП? Чи оподатковується така сума ПДВ? 

Придбання квитків для іншого працівника: чи буде ПДФО? 

Працівник підприємства, якого було направлено у відрядження, придбав авіаквитки для себе та іншого працівника (якого також направлено у відрядження). Чи буде сума компенсації вартості квитків включатися до його оподатковуваного доходу? 

Зробили помилку у звіті про використання доходів: як її виправити?

Як виправити помилку у звіті про використання доходів?

ФОП використовує власне авто для доставки товару: оформлення та ПДВ

Фізособа-підприємець (ІІІ група ЄП, платник ПДВ) використовує свій власний автомобіль для розвезення клієнтам продукції. Як має бути оформлено використання автомобіля? Як списувати пальне? Чи можна за пальним відшкодовувати ПДВ?

Як обліковувати придбані заздалегідь проїзні квитки?

Підприємство придбаває авіаквитки для відряджених працівників заздалегідь. Туристична агенція датою продажу квитків видає рахунок та акт виконаних робіт. Як обліковувати такі придбані квитки до моменту їх фактичного використання?

Відкликання з відпустки з порушенням умов, передбачених КЗпП – які наслідки?

Підприємство в 2017 р. з виробничої необхідності відкликало працівника з основної чергової відпустки. Робочі дні періоду відкликання оплачені згідно з штатним розписом. На даний час працівнику не надано дні відпустки за неповністю використану відпустку. Які можливі претензії до підприємства з боку контролерів?

Як сплачувати ПЗ з ПДВ, якщо неплатник ПДВ отримав більше 1 млн грн?

Підприємство на загальній системі оподаткування (неплатник ПДВ) отримує на рахунок 1,5 млн гривень. Чи потрібно сплачувати ПЗ з ПДВ з цієї суми?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»