• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Безготівковий розрахунок за послуги: чи потрібен РРО ФОПу ІІІ групи? 

Фізична особа - підприємець (ІІІ група ЄП) надає послуги, розрахунок виключно в безготівковій формі (надходження на розрахунковий рахунок банку). Чи потрібно застосовувати РРО? 

Зняття інвалідності: як виправити звіти? 

Співробітник не повідомив про те, що з нього зняли інвалідність. При сплаті ЄСВ застосовувалася ставка 8,41%. В звітах теж показували, що він є інвалідом. Як виправити помилку в звітах? 

Можливість переходу юрособи на спрощену систему 

Як підприємство може перейти на спрощену систему оподаткування? 

«Єдинник» надає послуги нерезиденту: чи виникають ПЗ з ПДВ? 

ФОП - платник ЄП ІІІ групи і неплатник ПДВ надає послуги нерезиденту. Чи виникає при цьому необхідність сплати ПЗ з ПДВ? 

Виплата авансу на закордонне відрядження частинами 

Чи може підприємство виплатити добові закордонного відрядження у валюті не авансом разово, а частинами протягом відрядження? Чи буде це вважатися компенсацією добових і розрахунок необхідно буде робити виключно у гривні?  

Відображення витрат в Книзі доходів і витрат більше, чим на рядок

Як правильно відображати витрати в Книзі обліку доходів і витрат і чи можна використовувати більше одного рядка для запису 1 дня (наприклад, не вистачає місця для запису номерів накладних)?

Відрядження перенесли: що робити із виданим авансом?

Директор мав їхати у відрядження за кордон. Перед відрядженням на його корпоративну карту було надіслано кошти (валюту). Відрядження перенеслося на наступний тиждень. Чи має він право не повертати валюту назад на розрахунковий рахунок та чекати тиждень до наступного відрядження? Чи є обеження?

Зміна коду УКТ ЗЕД за результатами перевірки митної служби: як скласти РК до ПН?

У січні 2019 р. підприємство імпортувало товар та складало податкові накладні з кодом УКТ ЗЕД, що був зазначений у митних деклараціях. У серпні 2020 р. митна служба провела перевірку та змінила код УКТ ЗЕД щодо цього товару. Як виправити податкові накладні за 2019 рік?

Як зареєструвати рівнеміри та витратоміри на акцизному складі та як звітувати?

Підприємство придбаває пальне, яке використовує для власних потреб. Воно зареєстроване платником акцизу та має три акцизні склади. У серпні 2020 р. підприємство встановлює рівнеміри та витратоміри на складах. Як зареєструвати рівнеміри та витратоміри на акцизному складі та як звітувати щодо використання пального?

ПДВ на технологічні втрати

Підприємство передає переробнику насіння соняшника для переробки на олію, отримуючи з переробки готову продукцію – олію. В акті переробки окремо зазначається кількість технологічних втрат соняшника. Чи потрібно на ці втрати нараховувати компенсуюче ПДВ за пп. 198.5 ПКУ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»