• Посилання скопійовано

Що почитати у червні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за травень

Основною темою цього місяця, до якої зводилася й більшість інших, стали нові правила мобілізації. Але щоби поміж усім цим потоком інформації не пропустити чогось важливого, рекомендуємо почитати 10 найцікавіших матеріалів редакції за травень

Що почитати у червні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за травень

1. Кому згідно з новим законом про мобілізацію не треба йти до ТЦК?

30 тис. переглядів

Новий закон про мобілізацію набрав чинності 18 травня 2024 року. Він встановлює низку додаткових обов’язків для українців. Ті, хто перебуває на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів уточнити адресу проживання, номери телефонів та інші особисті дані.

 

2. Як посилення мобілізації з 18 травня вплине на роботодавців?

21 тис. переглядів

Що змінюється для роботодавців через низку свіжих законів, що стосуються мобілізації, військового обліку тощо? Наскільки збільшаться штрафи? Кого із працівників можна буде і далі бронювати? Як вести військовий облік у нових умовах? Читайте у статті від редакції.

 

3. З 19 травня діє Закон про збільшення штрафів за порушення мобілізації і військового обліку

17 тис. переглядів

Згідно з Законом №3696 за порушення законодавства про мобілізаційну підготовку та мобілізацію в мирний час штраф для посадових осіб юросіб буде від 17000 до 25500 грн, в особливий період – від 34000 до 59500 грн.

 

4. Правила подання та форму повідомлення про прийняття на роботу змінять!

12 тис. переглядів

Поданим Мінекономіки до Федерації профспілок проєктом Постанови КМУ передбачено деталізацію правил подання початкової та скасовуючої форми повідомлення про прийняття на роботу, а також оновлення змісту самої форми.

 

5. Військово-транспортний обов’язок з 18 травня: до чого готуватися?

11 тис. переглядів

З 18 травня військово-транспортний обов'язок для потреб ЗСУ стосується також водних транспортних засобів й іншої техніки та поширюватиметься на всіх юросіб й окремих фізосіб.

 

6. З 10 травня діють зміни до Порядку бронювання працівників під час війни 

12 тис. переглядів

Внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану щодо покладення на Міноборони повноважень, які раніше були покладені на Генштаб ЗСУ. Загальні правила бронювання залишилися незмінними. Згодом внесено ще зміни до Порядку, стосуються вони тільки енергетиків та ІТ-компаній.

 

7. Чи будемо індексувати заробітну плату у травні та червні 2024 року?

тис. переглядів

У 2024 році поріг індексації поки що не перевищено. Отже, у травні та червні 2024 року індексацію нараховувати ще не треба. Читайте далі наше роз’яснення з цього приводу.

 

8. Запровадження е-бронювання працівників: нові обіцянки від Мінекономіки

7 тис. переглядів

Мінекономіки підтвердило, що Уряд працює над створенням механізму електронного бронювання. Зокрема, Мінекономіки обговорює це рішення з Міноборони та Мінцифри.

 

9. Оновлено Методрекомендації з перевірки порівнянності показників фінзвітності

6 тис. переглядів

Мінфін затвердив зміни до Методичних рекомендацій з перевірки порівнянності показників фінансової звітності. Їх привели у відповідність до НП(С)БО.

 

10. ДПСУ знову оновила план-графік перевірок юросіб на 2024 рік

6 тис. переглядів

Станом на 24.05.2024 оновлено розділи I та II плану-графіка, які стосуються перевірок юридичних осіб та фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів. Згідно з ними цього року податківці планують провести 2256 перевірок юросіб.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»