• Посилання скопійовано

Регулювання діяльності бюро кредитних історій: проєкт Положення від НБУ

У проєкті Положення пропонується встановити порядок взаємодії між бюро та регулятором під час погодження правил формування і ведення кредитних історій та особливості контролю за діяльністю бюро кредитних історій

Регулювання діяльності бюро кредитних історій: проєкт Положення від НБУ

Національний банк пропонує до обговорення проєкт Положення про регулювання діяльності бюро кредитних історій (далі – Положення). У Положенні пропонується встановити порядок взаємодії між бюро та регулятором під час погодження правил формування і ведення кредитних історій та особливості контролю за діяльністю бюро кредитних історій щодо: 

Контроль за діяльністю бюро кредитних історій здійснюватиметься Національним банком шляхом моніторингу (без відвідування місцезнаходження організації) та аналізу наявної інформації, документів, письмових пояснень. За результатами такого контролю Національний банк: 

  • оформлюватиме довідки про результати здійснення контролю за встановленою формою;
  • звертатиметься до бюро з письмовим застереженням з вимогою припинити порушення у разі їх виявлення та вжити заходів для їх усунення.

У разі невиконання або несвоєчасного виконання письмового застереження Національний банк може застосувати до бюро фінансові санкції, передбачені Законом.

З набуттям чинності Положенням втратить чинність постанова Правління від 29.12.2020 №171 «Про затвердження Положення про здійснення контролю за діяльністю бюро кредитних історій», що регулює аналогічне питання з 1 січня 2021 року.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланням.

Національний банк прийматиме зауваження та пропозиції до проєкту Положення до 18 серпня 2023 року на електронну адресу: NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»