• Посилання скопійовано

Затверджено новий порядок реєстрації випуску акцій у разі зміни розміру статутного капіталу АТ

Рішення НКЦПФР від 31.07.2012 р. №1073

НКЦПФР затвердила новий Порядок реєстрації випуску акцій у разі зміни розміру статутного капіталу. Рішення Комісії від 26.04.2007 р. №942 «Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску акцій» втрачає чинність.
Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку рішенням від 31.07.2012 р. №1073 затвердила Порядок реєстрації випуску акцій у разі зміни розміру статутного капіталу АТ. Дія порядку поширюється на акціонерні товариства (крім інститутів спільного інвестування), які здійснюють збільшення або зменшення статутного капіталу (далі — товариства) і не поширюється на випадки реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства у зв'язку з реорганізацією.
Реєстрація випуску акцій, реєстрація випуску і проспекту емісії акцій, реєстрація змін до проспекту емісії акцій, реєстрація звіту про результати публічного розміщення акцій або реєстрація звіту про результати приватного розміщення акцій здійснюються Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку, її центральним апаратом або територіальними органами відповідно до делегованих повноважень.
При публічному або приватному розміщенні додаткових акцій у разі збільшення статутного капіталу товариства із залученням додаткових внесків здійснюється реєстрація випуску акцій, проспекту емісії акцій і реєстрація звіту про результати публічного або приватного розміщення акцій. Реєстрація випуску акцій і проспекту емісії акцій здійснюються одночасно.
Рішення про розміщення, випуск акцій, про збільшення або зменшення статутного капіталу товариства, інші рішення загальних зборів акціонерів товариства з питань, пов'язаних з процедурою емісії акцій, оформляються протоколом або випискою із протоколу загальних зборів акціонерів товариства відповідно до вимог ст. 46 Закону «Про акціонерні товариства» і мають бути пронумеровані, прошиті і завізовані підписами голови, секретаря зборів, підписом керівника і печаткою товариства. До протоколу або виписки з протоколу загальних зборів акціонерів товариства додається протокол або виписка із протоколу про підсумки голосування з відповідних питань порядку денного, які повинні відповідати вимогам ст. 45 Закону «Про акціонерні товариства», і перелік акціонерів, які зареєструвалися для участі у загальних зборах акціонерів товариства.
Повідомлення про відмову в реєстрації випуску акцій, випуску і проспекту емісії акцій, змін до проспекту емісії акцій, звіту про публічне розміщення акцій або звіту про приватне розміщення акцій доводиться до відома товариства письмово і повинно містити правове обґрунтування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»