• Посилання скопійовано

Обмеження щодо граничної суми розрахунків готівкою не поширюються на валютно-обмінні операції

НБУ повідомляє: обмеження щодо граничної суми розрахунків готівкою не поширюються на валютно-обмінні операції, які здійснюються банками, фінансовими установами

Обмеження щодо граничної суми розрахунків готівкою не поширюються на валютно-обмінні операції

Нацбанк у листі від 07.04.2017 р. №40-0005/26287 нагадує, що здійснення валютно-обмінних операцій регулюється Інструкцією №502, яка надає право уповноваженим банкам, фінансовим установам, національному оператору поштового зв'язку здійснювати валютно-обмінні операції без обмежень за сумою.

В той же час обмеження по сумі щодо операцій з продажу готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі в один операційний (робочий) день у межах одного/однієї банку/фінансової установи встановлені пп. 3 п. 6 постанови №410. Починаючи з 5 квітня 2017 року ці операції дозволено здійснювати у сумі, що не перевищує в еквіваленті 150 000 грн. Про це ми писали тут>>

Водночас, пунктом 1 постанови №210 установлено граничні суми розрахунків готівкою, зокрема, між фізособою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50 000 грн.

Враховуючи вищевикладене, а також з огляду на предмет регулювання Постанови №210, НБУ повідомляє: обмеження щодо граничної суми розрахунків готівкою не поширюються на валютно-обмінні операції, які здійснюються банками, фінансовими установами відповідно до Інструкції №502, з урахуванням обмежень, установлених Постановою №410.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»