• Посилання скопійовано

Погодинна оплата праці: як розрахувати декретні, якщо у розрахунковому періоді немає заробітку?

Мінсоцполітики розглянуло питання щодо розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах для працівників з погодинною оплатою праці

Погодинна оплата праці: як розрахувати декретні, якщо  у розрахунковому періоді немає заробітку?

Мінсоцполітики у листі від 23.05.2017 р. №262/0/86-17/273 нагадує, що згідно з п. 28 Порядку №1266, якщо у розрахунковому періоді перед настанням страхового випадку застрахована особа з поважних причин не мала заробітку або страховий випадок настав у перший день роботи, середня заробітна плата визначається виходячи з тарифної ставки (посадового окладу) або її частини, встановленої на день настання страхового випадку.

Пунктом 5 Порядку визначено, що у разі коли середня заробітна плата обчислюється відповідно до п. 28 цього Порядку, середньоденна заробітна плата за один календарний день визначається шляхом ділення тарифної ставки (посадового окладу) або їх частини (у разі, коли особа працює у режимі неповного робочого дня чи тижня) на середньомісячну кількість календарних днів (30,44).

Отже, на думку Мінсоцполітики, якщо оплата праці працівників на підприємстві здійснюється за погодинною системою оплати праці, тарифна ставка на момент настання страхового випадку може бути розрахована як добуток погодинної тарифної ставки в місяці настання страхового випадку на норму робочого часу в цьому місяці.

Обчислення середньоденної заробітної плати в місяці настання страхового випадку необхідно здійснювати шляхом ділення тарифної ставки в місяці настання страхового випадку на середньомісячну кількість календарних днів (30,44).

***

Читайте також:

Погодинна оплата праці: чи проводити доплату до мінімального розміру зарплати (3200 грн)?

Мінімальна погодинна зарплата

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»