• Посилання скопійовано

Нараховуєте середню зарплату? Не забудьте включити індексацію при її розрахунку

Держпраці наголошує, що індексація враховується в усіх випадках обчислення середньої заробітної плати

Нараховуєте середню зарплату? Не забудьте включити індексацію при її розрахунку

Держпраці у Полтавській області зазначила, що під час оплати днів перебування у відрядженні враховуються положення ст. 121 КЗпП, згідно з якою працівникам, які направляються у службове відрядження, оплачують виконану роботу відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати не може бути нижчим від середнього заробітку.

Для визначення денного заробітку враховується режим роботи працівника та всі елементи заробітної плати, які працівник одержує згідно з умовами трудового, колективного договору в місяці, в якому його направляють у відрядження (оклад, доплати, надбавки, премії, індексація тощо).

Обчислюють середню заробітну плату, яка зберігається за працівником у разі службового відрядження, відповідно до Порядку №100, згідно з п. 3 якого індексація включається до виплат, які враховуються для обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження.

Тобто індексація враховується в усіх випадках обчислення середньої заробітної плати.

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»