• Посилання скопійовано

Відрядження не відбулося: у який термін повернути аванс?

У ДФСУ зазначили: якщо працiвник одержав аванс на вiдрядження i не виїхав, то вiн повинен упродовж трьох банкiвських днiв з дня ухвалення рiшення про вiдмiну поїздки повернути до каси пiдприємства зазначенi кошти

Відрядження не відбулося: у який термін повернути аванс?

За пп. 170.9.2 ПКУ Звiт про використання коштiв, виданих на вiдрядження або пiдзвiт, подається за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалiзує державну фiнансову полiтику, до закiнчення п’ятого банкiвського дня, шо настає за днем, у якому платник податку:

  • завершує таке вiдрядження;
  • завершує виконання окремої цивiльно-правової дiї за дорученням та за рахунок особи, що видала кошти пiдзвiт.

Крiм того, основним документом, який регулює вiдрядження працiвникiв органiв державної влади, пiдприємств, установ та органiзацiй, що повнiстю або частково фiнансуються за рахунок бюджетних коштiв, є Iнструкцiя № 59. При цьому iншi пiдприємства та органiзацiї можуть використовувати Iнструкцiю № 59 як допомiжний (довiдковий) документ.

Згiдно з п. 11 роздiлу II Iнструкцiї № 59якщо працiвник одержав аванс на вiдрядження i не виїхав, то вiн повинен впродовж трьох банкiвських днiв з дня ухвалення рiшення про вiдмiну поїздки повернути до каси пiдприємства зазначенi кошти.

При цьому нормами законодавства не передбачено додаткових строкiв для повернення коштiв до каси пiдприємства, одержаних як аванс на вiдрядження, якщо вiдрядження не вiдбулося з поважних причин (у тому числi в разi хвороби працiвника).

Тобто, якщо працiвник одержав аванс на вiдрядження i не виїхав, то вiн повинен упродовж трьох банкiвських днiв з дня ухвалення рiшення про вiдмiну поїздки повернути до каси пiдприємства зазначенi кошти.

Завiдувач сектору, Ольга ЗАСIМОВА

"Праця i зарплата" №34 (1046), 13 вересня 2017 р.

***

Читайте також:

 За видачу готівкових коштів під звіт без звітування щодо раніше виданих коштів - штраф 

Чи зобов’язане підприємство виплачувати аванс працівникам, які відбувають у відрядження 

Як змінилася Інструкція про службові відрядження: аналіз змін від редакції 

Валюта у відрядженні: аналітика від Дт-Кт

Все що потрібно знати про відрядження - докладно і на прикладах від редакції 

Джерело: Dominanta

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»