• Посилання скопійовано

Чи має право на лікаряні особа, яка в день звільнення стала непрацездатною

Застрахована особа, яка в день звільнення стала непрацездатною внаслідок захворювання або травми, що підтверджується листком непрацездатності, має право на отримання допомоги з тимчасової непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення МСЕК інвалідності

Чи має право на лікаряні особа, яка в день звільнення стала непрацездатною

ФСС з ТВП у листі від 06.06.2017 р. №5.1-27-1038 нагадує, що згідно з п. 2.1 Інструкції №455  у разі захворювання чи травми на весь період тимчасової непрацездатності до відновлення працездатності або до встановлення групи інвалідності медико-соціальною експертною комісією (МСЕК) видається листок непрацездатності, що обраховується в календарних днях.

Допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, виплачується Фондом застрахованим особам починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією (далі - МСЕК) інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності) незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності, у порядку та розмірах, встановлених законодавством.

Отже, застрахована особа, яка в день звільнення стала непрацездатною внаслідок захворювання або травми, що підтверджується виданим в установленому порядку ЛН, має право на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення МСЕК інвалідності

***

Читайте також аналітику від Дт-Кт:

Неповний розрахунковий період: нюанси нарахування середнього заробітку 

Лікарняні та декретні з мінімальної зарплати: позиція Фонду соцстраху 

Нарахування лікарняних, якщо страховий стаж працівника менше 6 місяців: версія Мінсоцполітики 

Перерахунок лікарняних або декретних зроблено – і що далі? 

 Лікарняні та декретні – 2017  

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»