• Посилання скопійовано

За працевлаштування окремих безробітних роботодавцям будуть виплачувати компенсацію

Законопроєктом №5262 пропонується частково відшкодувати роботодавцям суми заробітної плати працівників, яких вони найняли, з числа зареєстрованих як безробітні відповідно Закону «Про зайнятість населення»

За працевлаштування окремих безробітних роботодавцям будуть виплачувати компенсацію

18 березня 2021 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №5262 «Про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення"». Його автором є нардеп М. Заремський ("Слуга народу").

Законопроєктом передбачено доповнити Закон "Про зайнятість населення" новою статтею 47-2 "Стимулювання роботодавців з працевлаштування безробітних". Нею пропонується:

  1. Роботодавцям, які приймають на роботу осіб, які були зареєстровані як безробітні відповідно до цього Закону -  протягом трьох місяців територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції відшкодовувати 20% заробітної плати таких осіб.
  2. Роботодавцям, які приймають на роботу осіб, які були зареєстровані як безробітні відповідно до цього Закону та яким на момент працевлаштування не виповнилось 25 років -  протягом трьох місяців територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції відшкодовувати  30% заробітної плати таких осіб.

У разі прийняття цей Закон набере чинності на наступний день після його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»