• Посилання скопійовано

Мінекономіки розробило примірну форму трудового договору з фрілансером

19 вересня на сайті профспілок зʼявився проєкт наказу Мінекономіки щодо затвердження примірної форми трудового договору з нефіксованим робочим часом

Мінекономіки розробило примірну форму трудового договору з фрілансером

Нагадаємо, що з 10 серпня діє Закон №2421, яким введено в КЗпП норми щодо трудового договору з нефіксованим робочим часом. 

Зокрема, за ним з’явився трудовий договір з нефіксованим робочим часом – це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці, передбачених новою ст.21-1 КЗпП.

Сам трудовий договір з нефіксованим робочим часом повинен містити, інформацію про:

  • спосіб та мінімальний строк повідомлення працівника про початок виконання роботи, який повинен бути достатнім для своєчасного початку виконання працівником своїх обов’язків;
  • спосіб та максимальний строк повідомлення від працівника про готовність приступити до роботи або про відмову від її виконання у випадках, передбачених частиною восьмою цієї статті;
  • інтервали, під час яких від працівника можуть вимагати працювати (базові години та дні).

При цьому нормою КЗпП було встановлено, що примірна форма трудового договору з нефіксованим робочим часом має бути затверджена  Мінекономіки.

І ось 19 вересня на сайті профспілок зʼявився проєкт наказу Мінекономіки щодо затвердження примірної форми договору. З ним можна ознайомитися за посиланням.

Тепер наказ має бути зареєстровано в Мінʼюсті та офіційно опубліковано. 

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»